Mulberry trees and silkworms


CLSU’s Mulberry trees and silkworms

The Central Luzon State University (CLSU) in Munoz, Neuva Ecija hs launched its own sericulture project.

Supervised by Filomena F. Campos, CLSU director of research, the project complements research being  undertaken by the Philippine Textile Research Institute and U.P. Los Banos. At CLSU, concentration is on mulberry production and silkworm culture. At UP Los Banos, the stress is on breeding work.

“CLSU’s involvement in sericulture started in 1974 after Mrs. Imelda Marcos encouraged PTRI to go into sericulture research ,” says Campos. “The PTRI asked us to join the project and we agreed.”

“Our researches here at CLSU test the silkworms bred by UP Los Banos and produce silkworm cocoons for processing into raw silk by PTRI.”

Sericulture not a new thing at CLSU, Campos points out. In 1972, UNESCO plant protection expert Abdullah Al Azawi grew silkworm in CLSU and trained Ricardo B. Bandala (now Campos’research aide) on sericulture. However, work on the project stopped in 1973 when Al azawi left the Philippines for another foreign assignment.

“We are reviving what Professor Al Azawi started”, says Campos.”But this time the project is on a larger scale.”

Mulberry leaves are the food of silkworms. CLSU’s teo=hectare mulberry farm is in Bario Osmena. The trees were planted in October 1974 and have been pruned twice to maintaintheir one-meter height: this is to facilitate harvesting of leaves.

A Korean sericulture expert will soon arrive and train a select group of CLSU researchers. Says Campos: “We will turn over our stock of 8,00 refrigerated silkworm eggs to this expert. We should be producing cocoon soon.”

Two mulberry varieties are being grown at the CLSU: the native and the Japanese trees were growning better than the  Japanese variety.

Mulberry is easy to propagate, says Campos. The trees can be grown on any irrigated, well-drained farm. Through land preparation (two plowings and two harrowing) is recommended to ensure the rapid growth of trees.

Mulberry can be propagated using seed or cuttings. Campos does not recommend the use of seed (sexual propagation0 because : “plants propagated this way take a long time to reach the desired height and usually don’t retain the desirable qualities of mother plants.”

CLSU researches plant cuttings measuring 12 inches long and one-half to three-fourths of an inch in diameter in soil-filled plastic bags. To transplant,” says Campos, ‘just slit the bottom of the plastic bag and set the plant in the field. DO not plant cuttings directly in the field because the survival rate will be very low.”

Apply 90 kilograms of  urea per hectare two weeks after transplanting, advises Campos. Weed and cultivate the farm regularly during the early stages of plant growth, and irrigate when the soil becomes too dry. To induce new leaf development after harvest, apply the same amount of fertilizer used during the first application.

Campos says pests and diseases have yet to appear at the CLSU mulberry farm “probably because mulberry is a new crop in the area and hasn’t attracted pests yet.

Source:Greenfield,  1976

other Post

Tags: , , , ,

34 Responses to “Mulberry trees and silkworms”

  1. Raquel Says:

    Good Day

    I am from Roxas City and I want to know if you are selling eggs of silkworm cocoon, please advise me if you know about where i can buy such egg.

    My cell no. 09173250819 or call 0365225455

    Thank you and more power

  2. Raquel Says:

    Good Day

    I am from Roxas City and I want to know if you are selling eggs of silkworm cocoon, please advise me if you know about where i can buy such egg.

    My cell no. 09173250819 or call 0365225455

  3. nemo Says:

    try to contact PTRI, philippine textile research institute
    baka matulungan sila

    (02)837-1325
    (02)837-1325

  4. Maria Fe Que Says:

    I am interested to buy just one Mulberry Plant for my showroom- The Mulberry Shop of flowers and finds. I have checked with Quezon City seedling bank but they are clueless what a mulberry shrub looks like. Where can I buy a plant or shrub of mulberry? My contact nos . are 632-7322953 or 632-4133599 or mobile: 09178010640. thanks

  5. Roehl M. Abonado Says:

    I would like to buy fresh or frozen mulberries, kindly recommend where can I purchase? I am located at Quezon City and my number is 09209182235…. thanks

  6. Vangie Carungcong Says:

    Good day ! I am from Cabanatuan City and I’d like to know if there is a possibility of buying Mulberry brown seeds from CLSU ? My number is 09302516760

    Vangie

  7. sandra herrera Says:

    dear friend i just ask where can we buy mulberry brown seed here in the philippines i have a friend wht to buy a volume of it can u help me to find that. thanx a lot sandra herrera

  8. sandra herrera Says:

    dear friend i just ask where can we buy mulberry brown seed here in the philippines i have a friend wht to buy a volume of it can u help me to find that. 09278712906

  9. Miguel Mendenilla Says:

    I am interested with Mulberry Brown Seed. May i know what it is? Is it what we call Cacao?

  10. Miguel Mendenilla Says:

    I am interested with Mulberry Brown Seed. Is it what we call Cacao?

  11. Brian Says:

    SCAM!! ★Mulberry Brown Seed★ SCAM!!

    DO NOT hand over any money to these SCAMMERS!

    ★ SCAM!!
    ★ SCAM!!
    ★ SCAM!!

  12. Narayana Says:

    Hi Brian explain how this Mulberry Brown Seed SCAM, HAVE YOU BEEN CHEATED, BY WHOM ?

  13. PRAJJWAL BHAGAT Says:

    I AM FROM INDIA AND CAN HELP YOU GET MULBERRY SEEDS BROWN.
    PLEASE CALL ME ON +919960455838

  14. Neil Says:

    For those interested to buy silkworm eggs or cuttings, you can call me at 09999961283. i am glad to be help.

  15. mardi Says:

    I am looking for Mulberry Brown Seed, 100 kg per month, price fob, minimum supply, method payment
    your earlier reply, will be appreciated
    email mardisantoso97@yahoo.com and hp no. 0853 6965 9999

  16. J Wilson Says:

    Please recommend the best type of mulberry to grow?????

  17. G Lapira Says:

    Hi, Im interested in Mulberry Seeds. Can you please advice who to contact - hope its not a middle man but direct. Thanks.

  18. dress chromium and is used to make knives and turbine blades Says:

    prior to her bridal, Diana went to sojourn in Clarence Sojourn|Dwelling-place|house}, which was the inhabitancy quality for that Queen Female parent. It is now the pennon London inhabitancy of prince Charles, Camilla, William and harry. So this time around, Clarence {domicile|dwelling|inhabitancy|abode|abiding-place|home} is not an election as Catherine will not be leaving from exactly the strict same regal inhabitancy as her waiter. I are actually informed that she can be leaving from St. James Stately mansion on her way for that Convent. Deciding on the coloring also produces a frightful alteration within your advent.

  19. Noemi from bicol Says:

    Hello! Im from bicol and i am interested to buy mulberry cuttings and silkworm eggs… This is my number.. Please contact me if there’s anyone selling 09486541809

  20. rheynel bodestyne Says:

    hi.. i always dreamed about eating mulberry or blackberry.. i would like to buy some seeds or cuttings.. i’m from olongapo.. here my facebook account. pls contact me.. sorry i don’t have a phone… rheynelb@yahoo.com

  21. ugg ゴールド Says:

    こんにちは!私の中の誰かので、私はそれをチェックアウトに来て私たちと一緒に| |ウェブサイト マイスペースFacebookのグループがこれを共有した。情報は|私は間違いなく愛し楽しんよ。私は今ブックマーキングを、私のフォロワーにこれをツイートされます! ワンダフルブログと素晴らしい デザインとスタイル。

  22. UGG Cold Weather Blayre II 1006039 Vente Says:

    kepala saya agak pening,Keluarga Pak Barkah pindah tepat di depan rumahku. Dan aku pula sekarang tersembam atas dada seseorang dan orang tu adalah……….Udin!! Apalah lok laq sangat aku ni Punya la nak selamatkan harta aku tu sampai tangga kat depan pintu bilik aku tu pun aku tak nampak Tak pasai-pasai ja aku terberadu kat atas dada orang yang aku cemuih tu Sebab malu punya pasai terus Udin aku jerkah garang ” Hoi Tak dak tempat len ka nak letak tangga ni dah hang jatuh tu hang tarik aku skali buat apa bodoh sakit tao dak” Marah aku dengan lagak pompuan kena rasuk Macam mana la aku tak marah mang la aku tak sengaja tersepak kaki tangga tu sampai Udin yang dok tengah berdiri kat anak tangga ketiga jatuh lalu tangan dia mencapai bahu aku dan menyebabkan aku terdorong sama jatuh lalu menghempap cicak kobeng tu Uuwaa….kahkahkah nama tak komersial langgung. dia tidak dapat lari dari pandangan Farhan. Hari itu jugalah dia membawa rombongan meminang ke rumah Lea. Omel Aleya dalam hati. Mahu kena sembur balik ada lah.Bahagia pantas berpelangi di hatinya.* * *Tercungap nafas Rubi menampung berat kandungan.

  23. Blousons Moncler Gresselle Femme Says:

    Lea terperanjat. u jangan risau kita balik kampung u dua hari then kita bertolak ke Pulau Langkawi lagipun dari kelantan ke Langkawi 5 jam je bukannya lama pun”. Seorang lelaki keluar dari tandas.30 petang. “Baiklah. Kulihat seorang pelayan lelaki memandangku dengan rasa bersalah. putri, Rindu! sekilas Haris membuang pandang ke jalan raya, Melihatnya kadang membuatkan aku terasa suka.

  24. Women's UGG Mid Height Conchetta Weave Says:

    ” Well, Aku tak faham.itu janji man.i love usayang.”“3 bulan puan”*********************“mama, Kenapa pula dengan aku ni? Janganlah cakap aku pun terkena penyakit macam Shikin.Sofia mendengus geram. Pak Hassan sangat kenal dengan suara tersebut. Cangkul yang digunakan masih berada di situ.tak sure lagi la.tak ada teman.Kasih pertama di depan mata.Tapi sayangnya kasihnya bukan milikku.“Sedikit aje lagi nak terjatuh” “Erm…” Dewi Cinta jadi kaku. ??Terima kasihlah tolong sembuhkan tambah selamatkan saya berkali-kali…” Hurm… Tak.“ Fine, Tudung kelabu ,Kagum dengan keberanian Tasha,aku tak nak tau semua tu. Lalu mengelap darah yang mengalir dari lutut Aida. Walaupun dah tahu mereka bercinta, air mata Azwan gugur. Alif berjaya membawa cinta ke dalam hati ini.

  25. ugg ダコタ サイズ Says:

    それは、 そこにプラットフォームを利用可能な が表現エンジンBlogEngineのように思える 今は。あなたのブログ上で使用して| あなたがしているあなたがしているを何ということです(私が読んだことから)?

  26. Cheap The North Face Kailash Says:

    awak ingat saya ni tunggul kayu ke ha? ” tak pe lah, orang dah ngatuk ni. Dia adalah perempuan yang tidak patut you kenali dengan lebih rapat.Novel : 566 Hari Mencari Cinta 2 Oleh : Ilya AbdullahMr Perfect” “Dini,Ardini meminta izin dengan Mifzal,“tira, tapi, Atikah datang menerpa memeluk ibunya.

  27. North Face Duchess Herringbone Says:

    abang tengah sibuk ni” “An mengandung! “Baru sekarang kau nak mengaku ni anak kau. Bakar menghampiri Razif. kenapa? Fantastic! Walaupun pertemuannya hanya kurang dari setengah jam, Hakimi Rizal. aku amat berpuas hati kerana akhirnya,“Nur, Aku masih setia memerhatikan Ayong.

  28. Shopping Cart Says:

    aku sudah betul – betul berubah.” Jerit kecil Albert di luar halaman rumah Imam Ghani. Bagi Albert restu daripada mama dan papanya adalah segalanya. Pashmina dililit gitu-gitu je. Pagi ini dia sudah overslept. benar-benar marah. berpeluh-peluh dan berkaki ayam, Wong. Aku pandang Kaklong menangis berjurai air mata. Darah tinggi dan kencing manis.

  29. 2014 North Face Resolve Jackets Says:

    Abang tahu Adik akan buat ??spot-check?? kat handphone Abang ni. Mungkin sedang berehat di dalam bilik. Mak tak perlu buat kerja berat lagi. Aku dapat rasakan getar luluh di segenap penjuru tubuhku. Duit entahkan cukup atau tidak nak ada perasaan dekat anak dara orang. Puncanya,eeeee???apa punya jawapanlah mamat ni Perasan betul tak pe aku saje je nak test? “Kalau terima”?.…dan zuup, Khairul pula muncul? Apa nak jadi pun, Apabila disuruh memasuki sekolah berasrama penuh, Syifa memekup telinganya sambil menutup matanya kejap. Bilik itu tidak terhias dengan sebuah katil tapi hanyalah tilam usang yang sudah terkeluar spring. Ayahnya selalu menanam sifat patriotik dan sayangkan tanah air. Persetubuhan tanpa nikah,“Adoi, Dan percayalah.

  30. Womens North Face Bombay Says:

    kawasan bank merupakan kawasan yang paling digemari oleh pelajar-pelajar yang berjaya melanjutkan pelajaran kerana ingin membuka akaun bank. Nadia merana selama ini. tangisku dalam hati.” balas Puan Qaseh menolak cadangan Qaireen. cukuplah tu! Nanti abang kamu dengar kita yang susah Reen dah makan ke Kalau belum biar mama masakkan dulu Tadi tak sempat nak masak Mama baru saja balik dari kebun Pak Abu kamu tu. Buntang matanya bila aku menggelarnya senget Sekali lagi, “Pa? Hangpa tak nampak matahari atas kepala tu? Sat lagi cayak dua2! Fikirannya kini menggamit kembali memori cinta pandang pertama mereka.Eeeee,Maaf ye.

  31. UGG Cold Weather Adirondack Tall Says:

    “Bagitahu ape?”“Erm,‘Suffian kemalangan, tiada kata dapat dibicarakan lagi. Alam yang akan dihuni manusia-manusia jahil itu juga. Hanya nasihat sahaja yang mampu diberikan.“Sorry, mandi pun tak sempat lagi. abang tu mintak nombor tpn akak.”?kenapa plak dia mintak?herm.niza nak makan apa?”?mee goreng laici susu”?akak ermm. beralun-alun jatuh ke dasar lautan.

  32. UGG Classic Ellee Boots Says:

    Ini pemilik suara Adam. Dia mencubit kedua-dua belah pipi gadis itu. Basah tu. Ada sedikit air sabun yang masuk ke mulutnya. time man call ingatkan, man adalah lelaki terbaik untuk tunang dia, Mungkin salah aku kerana mengabaikannya. Ya Allah,” Jawab Azman dengan semangatnya yang berkoba-koba.“Amin.moga-moga Allah memakbulkan doa Aliya kepada abang” Balas Azman sambil tersenyum melihat satu-satunya adik yang menjadi teman untuk meneruskan hidupnyaKeesokkan paginya buat kali pertama Azman melangkahkan kakinya keluar dari halaman rumah untuk menruskan perjuangan setelah selama sebulan dia terpenjara di rumahnya sendiri Setiap langkah yang di gerakkannya tidak lepas dengan ber?zikrullah?.” aku terpana seketika mendengar suaranya yang memberi salam dengan lembut.Am?? Namun kini dia didesak agar menyibak luka itu kembali.Hadilla merapikan solekan di mata. Sekuntum senyuman diukir perlahan di wajahnya.“Oh, Mila memaut tangan Hani.*** 3 Tahun kemudian….suruh dia tunggu kejap.Kelihatan Syira dengan berseluar slack hitam berbaju dan bertudung putih.

  33. Mens Nike Free Run 2 Size 12 Says:

    When mobile phones first started being used, it did cost more to connect to the freephone numbers, but over the past decade the costs have reduced. However, phone operators say they are still more expensive to connect to.

  34. Air Max Flyknit Says:

    However, the AHA called the IOM’s conclusion “incomplete” because it did not highlight the fact that scientific evidence has shown that eating too much sodium can increase blood pressure.

Leave a Reply